Eladó lakás Budapest XVI. ker 134 900 000 Ft

Leírás

Budapesten a XVI. kerületben, Mátyásföld egy gyönyörű, árnyas utcájában, szecessziós villaépületben kínálok eladásra egy duplakomfortos, kétszintes villalakást. A rendezett, térkövezett utcát platánfák és zöld sövények övezik gazdagon.

A villaszerű beépítéshez igazodva az épület az utca fronttól távol, rejtőzködve, a kert közepén áll. Már a bejárati kapu és a korlát kovácsoltvas tekergő indái tükrözik a századelő stílusát, íves formáiban az élő virágindák és levelek folytatódnak.

Anno Mátyásföldön nyáron volt igazán élet, ezért a villatulajdonosok legalább akkora hangsúlyt fektettek a külső, mint a belső terekre. A ház és a kert szervesen összekapcsolódik: a lakáshoz vezető - az épület íves formáját követő - szélesebb lépcsősor egy tágas pihenővel ér a főbejárathoz. Praktikusan, az épület hátsó részén elhelyezkedő étkezős konyha szintúgy lépcsővel kapcsolódik a hatalmas, L alakú kertrészhez. A telek teljes mérete 726 nm.

Boldog békeidőket idéz ez a villalakás.

A földszinti veranda és a középső, 25nm-es szoba zárt, íves tömbjei, a szögben záródó nyílászárók, és a tető síkjai harmonikus egységben vannak.
A geometrikus mintázatú, antik cementlappal burkolt előszoba központi helyet foglal el a lakásban. Innen nyílik két szoba, innen közelíthetjük meg közlekedő folyosón keresztül a konyhát, fürdőszobát és innen juthatunk fel az emeletre a tökéletes állapotban lévő festett tömör fa lépcsőn. A lépcső fából készült, áttört korlátja is a századelő magyar szecessziós stílusát követi.
A középső, íves főfallal az előkertre néző szobából balra nyíló zárt veranda, és jobbra nyíló szoba tömör fa parkettás. Két lakóteret cserépkályha köt össze.
Az előszobához kapcsolódó dolgozószoba saját kis zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik.
A lépcső mentén húzódó közlekedő végében étkezős konyha található, mellette a kék csempével burkolt kádas fürdőszoba van.
Minden kétszárnyú, keretbetétes szerkezetű belső ajtó formailag a szecesszió stílusát követi és őrzi a mesteremberek keze nyomát. Fózolt üveg betétek biztosítják az átlátást.
A porosz-süveg boltozatos emeleti lakószint önmagában tökéletesen alkalmas egy családtag vagy pár életviteléhez: két szoba, étkezős konyha, kis zuhanyzós fürdőszoba, gardrób áll rendelkezésre. A DNY felé néző szobából íves erkély nyílik, mely követi a földszint kidomboródó falának ívét. A közlekedőből és a konyhából lehet a padlásterekbe jutni.

Műszaki jellemzők:
az épület 1906-ban épült. A nyílászárók, burkolatok, belső lépcső eredetiek, korukhoz képest kitűnő állapotban. A lakás belmagassága a földszinten 360 cm, az emeleten 240-270 cm. A fűtést két külön cirkó szolgáltatja a két szinten. Hűtő klímára nincsen szükség. Cserépkályha egészíti ki a fűtést. Az épülethez 42 nm-es szuterén tartozik, ez pinceként működik jelenleg. Földszinti alapterület: 99 nm. Emelet alapterülete: 57 nm.

Autó beállási lehetőség van a kertben és az utcában is lehet díjmentesen parkolni.

Az ingatlan elhelyezkedése kiváló, a környék infrastruktúrája jó. Megtalálható a közelben patika, orvosi rendelő, egészségközpont, kisbolt, étkezdék, Spar, posta, óvoda, iskola, gimnázium, zeneiskola. Ikarus BSE sportközpont. 2 perc sétára a HÉV H8, H9 megálló! Itt közlekednek a 44, 176E, 276E, 92 buszok.

Nagyobb családok számára, két generációnak is ideális választás az ingatlan. Zavartalan lét csendes, kertes, történelmi stílusú, romantikus villában.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Ön mint érdeklődő, a hirdetésben megjelölt telefonszám felhívásával hozzájárul személyes adatai – így különösen neve és telefonszáma -, a hirdetést feladó Szalay Referencia Kft. általi - biztonságos és körültekintő - kezeléséhez, nyilvántartásához. E körben, az alábbi linken megismerheti az adatkezelési tájékoztatót. – We hereby inform you that You as an interested party, by calling the phone number mentioned in the advertisement, contribute to be your personal data – especially your name and phone number – handled and recorded safe and circumspectively by Szalay Referencia Kft. as advertiser. Hereby, you can learn our Privacy Policy.

Adatbázisunkban további több ezer ingatlanból választhat, hívjon bizalommal, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet!
Hitelre van szüksége? Teljes körű és díjmentes hitel ügyintézéssel, biztosításkötéssel áll rendelkezésére szakértő kollégánk. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Lakás részletei

Ár: 134 900 000 Ft
Méret: 156 négyzetméter
Azonosító: 11210133
Irodai azonosító: 298260
Emelet: Földszint
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Fűtés jellege: Cirkó
Ingatlan állapota:
Komfort fokozat: Összkomfort
Egész szobák: 6

Egyéb jellemzők

  • Erkély
  • Kertkapcsolat

Így keressen lakást négy egyszerű lépésben. Csupán 2 perc, kötelezettségek nélkül!

Szűkítse a lakások
listáját
Válassza ki a megfelelő
lakást
Írjon a hirdetőnek
Várjon a visszahívásra